DEğIL HAKKıNDA GERçEKLER BILINEN JAVASCRIPT DEğIşKEN TIPLERI

Değil Hakkında Gerçekler bilinen javascript değişken tipleri

Değil Hakkında Gerçekler bilinen javascript değişken tipleri

Blog Article

Değanlayışkenler bilgileri saklamak ciğerin kullandığımız yapı taşlarıdır. Bu hatda JavaScript’te bileğmaslahatkenleri tanımlamaktan kapsam konseptine kadar önemli konuları ele alacağım.

JavaScript’te bileğaksiyonken tanımında veri tipi (string, int, boolean vb) belirtilmez. Doğrudan var komutu bileğnöbetkenimizi tanılamamlar ve kıymetini atarız. Atadığımız değere gereğince bileğfiilkenimizin veri tipi belli evet.

Hakeza dillerde fehamet bir kutunun içinde sonsuza derece saklanır. Eğer farklı bir şayan kaydetmek istenirse bu diller bizi yeni bir kutu yapmaya iter. Eskisi tekrar kullanıp değeri bileğiştirilemez.

Son olarak hoisting konusuna değinmek istiyorum. Hoisting kavramının ne evetğu ile müteallik bilgiyi buradan bulabilirsiniz. var ile tanılamamlanan değkonukenler için hoisting özelliği sayesinde hordaki şifre yanlışlık vermez:

Bunun sebebi var ile tanımlanan bileğmaslahatkenlerin hoisting özelliğini sayesinde tanımlı oldukları scope un başında implicit şekilde tanılamamlanıp ilk kıymet olarak undefined değerini almasıdır.

var: Müzelik bir bileğanlayışken tanılamamlama yöntemidir. Global yahut yerel kapsamda tanılamamlanan değdavranışkenler dâhilin kullanılabilir. Ancak, var'ın bazı kapsam problemlerı nedeniyle modern JavaScript projelerinde yeğleme edilmemektedir.

JavaScript dersleri serisinin ilk dersinde “Javascript Giriş – Javascript nedir?” konusu işlemiş ve seriye mebdelangıç yapmıştık.

Esasen burada tekrar teşhismlamadan kastımız bellekte yeni bir yan tevlit etmek bileğildir. var ile tanımlanan bir değnöbetken henüz sonrasında var ile yeniden tanılamamlanırsa, bu durumda değkonuken bellekte yeniden oluşturulmaz bunun adına kıymeti yeni meydana getirilen tanılamamlamaya gereğince değkârtirilir.

var person = firstName:"Ahmet", lastName:"Turan", age:20 ; person = null; burada null valör atayarak adresi belli olan nesnenin içerisindeki kıymeti silmiş oluyoruz. Teşhismlanan nesnenin dağarcık üzerindeki adresi silmiş olmayız.

Bu tür teşhismlamalarda değaksiyonkenlerin bellekte tutulan referansları eşitlenmez, a bileğmedarımaişetkeninin kafa üzerinde yeni bir kopyası oluşturulur ve bu kopya bundan sonra b bileğmaslahatkeni olarak ifade edilir. Dolayısı ile a’nın değeri bileğmaslahattiğinde b’nin bu durumdan haberi imkânsız.

Burada x bileğişken adıdır ve rastgele bir değer mideermediğinden tanılamamsız olacaktır. Çıktıda ekrana ‘undefined’ yazdırılır.

Yukarıdaki kodda var anahtar kelimesi ile bir değteamülken oluşturacağımızı belirttik ve değişlemkene “yazi” adını verdik. Arkası sıra bileğnöbetkene “Bu bir string bileğmedarımaişetkendir” metnini atadık. Arkası sıra noktalı virgül ile satırı sonlandırdık.

Bileğkârkenler, ne programlama dilinde olursa olsun öğrenilmesi gereken en kök mevzular arasındadır. Bileğişçilikkenleri bir kat öğrendikten sonra farklı programlama dillerinde ki kullanımlarına kızılışmak çok basitçe olur.

Bir değçalışmakenin erişimini sınırlamak javascript kod yapısı ve değişkenler evet da yaya olarak tanımlamak derunin bileğişçilikkenleri let ile peyda etmek uygundur.

Report this page